شنبه ۲۸ خرداد ۰۱ | ۲۳:۰۰ ۴ بازديد
بسیاری از بیماریهایی که افراد مسن از آنها رنج میبرند نتیجه عوامل رژیم غذایی است که حتی تحت تأثیر رزیم غذایی در دوران جنینی و شیرخوارگی هست. این عوامل سپس با تغییراتی که بهطور طبیعی با روند پیری اتفاق میافتد، پیچیده میشوند. به نظر میرسد که وجود چربی در رژیم غذایی با سرطان روده بزرگ، پانکراس و پروستات همراه است. عوامل خطر آتروژنیک مانند افزایش فشارخون، افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی-عروقی و عروق مغزی، دیابت، پوکی استخوان، سرطان و عدم تحمل گلوکز که همگی تحت تأثیر عوامل رژیم غذایی هستند. کمبود ریزمغذیها اغلب در افراد مسن به دلیل عوامل مختلفی ازجمله کاهش مصرف مواد غذایی و عدم تنوع در غذاهایی که میخورند، شایع است.
همچنین افراد مسن اغلب از کاهش عملکرد سیستم ایمنی رنج میبرند که میتواند به افزایش عوارض و مرگومیر در افراد این گروه منجر شود. از دیگر تغییرات مهم مربوط به افزایش سن میتوان به از بین رفتن عملکرد شناختی و وخیمتر شدن اختلال در بینایی اشاره کرد که همگی مانعی برای سلامتی و عادتهای غذایی در افراد مسن میباشند.
سالمندان
گروه غلات
این گروه شامل انواع نان بهخصوص نوع سبوسدار، برنج، ماکارونی، سیبزمینی و سایر غلات میشود. برنامه تغذیه سالمندان باید بر اساس نیاز به انرژی و فعالیت بدنی، روزانه ۶ تا ۹ واحد از این گروه غذایی را شامل باشد.
گروه میوهها و سبزیها
این گروه شامل انواع میوهها و سبزیهاست که تأمینکننده ویتامین A و C، قدری ویتامینهای گروه B، آهن و مقدار قابلتوجهی فیبر هستند. مصرف روزانه حداقل دو واحد از گروه میوهها و ۳ واحد از گروه سبزیها برای سالمندان واجب است.
گروه لبنیات
این گروه، موادی مانند شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی را شامل میشود. مواد غذایی این گروه تأمینکننده بخشی از پروتئین، کلسیم، فسفر و برخی مواد مغذی دیگر است. بهتر است در روز 2 تا 3 واحد از این گروه غذایی در برنامه غذایی سالمندان گنجانده شود.