شنبه ۲۸ خرداد ۰۱ | ۲۳:۰۱ ۴ بازديد
گروه پروتئینها
با افزایش سن علاوه بر کاهش توده عضلانی، ذخیره پروتئینی بدن نیز کاهش پیدا میکند؛ اما با بالا رفتن سن میزان نیاز به پروتئین در صورت ابتلا به بیماریها و یا عفونتها نهتنها کاهش نیافته بلکه ثابت مانده و یا افزایش مییابد. توصیه میشود چهلتا شصت درصد از انرژی دریافتی روزانه سالمندان از پروتئینها بهویژه پروتئینهای باکیفیت بالا که شامل انواع ماهی، مرغ، گوشت قرمز، تخممرغ، انواع حبوبات و مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و…) است تأمین شود.
ویتامینها
یکی از مهمترین ویتامینهای موردنیاز در تغذیه سالمندان ویتامین D است. افراد سالمند باوجود تغییرات استخوانی و نداشتن فعالیت، کمتر در معرض نور خورشید قرار میگیرند که این امر خطر ایجاد پوکی استخوان در سالمندان را افزایش میدهد. یکی دیگر از ویتامینهای موردنیاز سالمندان ویتامین B12 است که کمبود آن در تغذیه سالمندان سبب مشکلاتی در دستگاه گوارش میشود که این ویتامین در شیر، پنیر و تخممرغ یافت میشود.
مایعات
یکی از معضلات دوران سالمندی کاهش مصرف میزان آب بدن و احساس تشنگی است که این موضوع زمینه ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری، تنفسی، زخمهای بستر و یبوست را افزایش میدهد؛ بنابراین وجود ۶ تا ۸ لیوان آب در تغذیه سالمندان ضروری است. نوشیدن آبآلو یا آب برگه نیز سبب گوارشی بهتر و دفع راحتتر میشود. سالمندان به دلیل تغییر در مرکز حساسیت به تشنگی در مغز، از مصرف آب خودداری میکنند، درحالیکه به آب فراوان نیاز دارند.